RECEPT DANA-POTAZA OD BUNDEVE

Oglašivač Drazen
0
(0)
0 104
1 prije mesec dana

Bundeva je svakako kraljica jeseni! Među povrćem, bundeva je jedan od najkoncentriranijih izvora alfa-linolenske kiseline (ALA), omega-3 esencijalne masne kiseline koja je vrlo dobra za zdravlje srca.Nepravedno zapostavljena u ishrani, bundeva poznata kao “domaća banana” sadrži obilje vitamina i minerala, bogata je vlaknima, posebno pektinom. Iskoristite njene blagodeti na vreme i spremite ovaj sjajan potaž od bundeve.

SASTOJCI

  • 400gr bundeve (iseckane na kockice
  • 4 šargarepe (Iseckane na kolutove)
  • 1 veći krompir (Iseckan na kockice)
  • 1,5 l vode
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
  • 2 manja crna luka
  • so, biber

PRIPREMA:

Prvi korak: Kuvati u vodi bundevu, šargarepu, krompir i crni luk oko 20-35 minuta

Drugi korak: Kada se povrće skuva iscedite vodu i ispasirajte sastojke pomoću štapnog miksera. Ako nemate ručni mikser možete da se i poslužite blenderom ili multipraktikom.

Treći korak: Kada ste ispasirali povrće, vratite ga na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte ga još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk. Promešajte i pripremi vaš potaž za posluženja. Po želji možete u potaž dodati pavlaku, kiselo mleko ili sitni sir.

Prijatno!

Ideja za posluženje: Da bi ukus potaža bio još lepši, a vama ručak još svečaniji predlažemo vam da ga poslužite iz naših Sand činija, koje su idealne za čorbe i supe. Send set činija svojim dizajnom unosi miris tradicije u vaš dom.

Zanimljivost: Bundeva je kraljica jeseni, potiče iz Centralne Amerike, tačnije iz Meksika. Kasnije su je Španci doneli u Evropu, te je na našu veliku sreću i danas koristimo u ishrani.

U nekim zemljama kao što je Kanada i Amerika postoji tradicija pravljenja pite od bundeve povodom određenih praznika. Narandžasta boja bundevinog mesa inspiriše na razne recepte, u našem slučaju je to potaž.

Mesto prodavnice Vase Tufegdžića 54 15354, Srbija

Nije pronađena nijedna recenzija.

Za ovaj proizvod još uvek ne postoje komentari. Budite prvi koji će komentirati!

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ako nastavite da  koristite ovaj sajt pokazujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Informacije o kolačićima možete pogledati ovde.