RECEPT DANA

Oglašivač Drazen
0
(0)
0 643
1 pre godinu dana

Piletina na kupusu  . Sastojci za kupus: 1 veća glavica kupusa ili dve manje suvi biljni začin, mleveni biber i aleva paprika po ukusu 60 ml maslinovog ulja Sastojci za piletinu: 4 pileća bataka sa karabatakom 1 kašičica korijandera 2 kašičice začina za piletinu 1 kašičica mlevenog bibera 2 kašičice aleve paprike 40 g otopljenog maslaca 40 ml soja sosa 1 kašika paradajz pirea Priprema: 1. Piletina: Piletinu odvojite na batak i karabatak. Meso staviti u dublju posudu. Preko mesa posuti sve navedene začine i dobro ga promešati da se svako parče mesa obavije začinima. Zatim meso preliti sa otopljenim maslacem, soja sosom i paradajz pireom.. Još jedanput promešati, poklopiti i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata. 2. Kupus: Glavicu kupusa iseći na četiri deblja kruga (kod mene je debljina isečenog kupusa bila 3cm). Isečeni kupus poređati u pleh preko pek papira. Ako se desi da vam se listovi sa strane odvajaju pričvrstite ih čačkalicama. 3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Svaki krug kupusa posuti suvim biljnim začinom, mlevenim biberom i alevom paprikom po ukusu. Zatim svako parče kašičicom preliti sa maslinovim uljem. Silikonskom četkicom sve premazati. Preko kupusa poređati mariniranu piletinu (sve što vam ostane od marinade staviti preko mesa). 4. Staviti da se peče 40 minuta, odnosno dok meso ne porumeni.

Mesto prodavnice Vase Tufegdžića 54 15354, Srbija

Nije pronađena nijedna recenzija.

Za ovaj proizvod još uvek ne postoje komentari. Budite prvi koji će komentirati!

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ako nastavite da  koristite ovaj sajt pokazujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Informacije o kolačićima možete pogledati ovde.