Kako postaviti oglas

Kako postaviti oglas

Postavljanje oglasa je jako jednostavno. Sledite sledeće korake:

 1. Kliknite na dugme Postavite oglas. Otvoriće vam se stranica za postavljanje oglasa.
 2. U polje Slike, možete prevući ili klikom na link pronađi fajl na svom računaru, izabrati sa računara, tableta ili telefona nekolko slika koje želite postaviti u oglas. Ukoliko dodajete više slika, označite koja će biti glavna. Ona će se prikazati na umanjenom prikazu oglasa. Slike morate prilagodite zahtevima veba. Slika ne bi trebalo da bude veće od 1MB. Ako ne znate da smanjite sliku, kliknite na sledeći ling i moćićete online da smanjite slike i prilagodite za veb.
 3. U opciji Kategorija, izaberite kategoriju koja najviše odgovara vašem oglasu.
 4. Šifra artikla je opcioni zahtev, tako da ako ne želite, ne morate dodeliti šifru artikla.
 5. Deo, Detalji je opciono ponuđen da se popuni i na engleskom ali je obavezan na srpskom jeziku. Tu ćete dodati naslov i opis oglasa. U opisu oglasa možete koristiti mnoge alate za oblikovanje teksta, kao i mogućnost ubacivanja slika i videa (embed kod kojeg možete prekopirati sa vimeo.com i youtube.com).
 6. U delu ispod opisa je SEO. To je sadržaj kojeg posebno respektuju pretraživači kao što su Google, BING i td. Unesite podatke o svom oglsu kao što je predloženo na slici 1. Ova opcija nije obavezna.
 7. Kada ste popunili sve što je navedeno, kliknite na dugma Sačuvaj i nastavi sa uređivanjem.
 8. U sledećem koraku (slika 2) izaberite valutu i unesite cenu artikla kojeg oglašavate. Ako ne unesete cenu, ništa se neobično neće desiti. Na vašem oglasu neće postojati cena.
 9. Možete dodati URL od vaše prodavnice na sajtu pijacasabac.rs ili ka vašem sajtu ako ga imate.
 10. Odaberite željene opcije za isporuku artikla.
 11. Potvrdite da se slažete sa uslovima za korisnike i kliknite na dugme Prosledi. Vaš oglas će se poslati administratoru na pregled. Na email ćete dobiti obaveštenje da je vaš oglas odobren i postavljen. Ukolko želite da sačekate sa objavljivanjem oglasa, kliknite na dugme Sačuvaj kao skicu, i taj oglas vam može služiti kao mustra za druge slične oglase.

Slika 1.

Slika 2